Ga naar hoofdinhoud

Sectoren

NAB is één van de belangrijkste spelers op de markt van aarding en bliksembeveiliging in Nederland. Wij zijn o.a. werkzaam in de volgende sectoren:

Utiliteit

Wanneer we bij NAB spreken over de utiliteitsector hebben we het over alle bouwerken die geen woonbestemming hebben. In dit werkveld zijn wij de verbindende factor in veiligheid voor fabrikanten, gebouwbeheerders van kantoren en sportaccomodaties maar ook voor zorgingsinstellingen, bioscopen, energiecentrales, proceswaterintallaties et cetera. Door al in het bestekstadium ons te verdiepen in de vraagstukken rondom veiligheid bij bouwwerken kunnen we met creatieve oplossingen bijdragen aan een actieve samenwerking.

Industrie

NAB is erg actief in de industriesector, bliksembeveiliging bij fabrieken en ondernemingen behoort tot ons dagelijks werk. De industrie wordt gekenmerkt door de productie en verwerking van materiële goederen of artikelen in fabrieken en ondernemingen, waarbij veelal de basis ligt in een hoge graad van mechanisering en automatisering. Onze benadering is gebaseerd op onze visie op veiligheid waarin alle stakeholders verzekerd moeten zijn van een veilige werk- en leefomgeving.

Infra

Als het om de sector infra gaat, is NAB is o.a. actief in het beveiligen van leidingen, kabels, bruggen, sluizen en gebouwen. Het laten aanbrengen en onderhouden van een aardings- en bliksembeveiligingsinstallatie waarborgt de veiligheid en continuïteit van de apparatuur langs de weg en het spoornetwerk. Door onze kennis van de gestelde eisen en onze ervaring bij o.a. Rijkswaterstaat en Prorail weten wij uitstekend wat voor u van belang kan zijn bij het aanbrengen van deze installaties.

Woningbouw

Toename van het aantal elektrische apparaten en het geavanceerder worden van apparatuur maakt dat risico op schade stijgt. Televisie, dvd, computer, wasmachine, inductiekookplaat en cv-ketel: allemaal uiterst kwetsbaar voor bliksem. Een directe inslag veroorzaakt de grootste vernielingen, maar ook als uw huis niet direct wordt getroffen kan de schade groot zijn. Het elektrisch veld rond de inslag verwoest vaak de apparatuur in meerdere woningen en soms zelf in een hele straat.

Energie

Productie en verkoop van energie zijn nu commerciële activiteiten, het beheer is in dienst van de marktwerking komen te staan. Netbeheerders en netten die worden beheerd mogen vanaf 2011 niet meer behoren tot een energieconcern dat ook energie levert of produceert. Netbeheerders hebben daarmee niet alleen een zelfstandige positie op de energiemarkt gekregen. Als publieke aandeelhouders bent u daarmee ook verantwoordelijk voor de algehele veiligheid voor het werken aan en met het net. Een veilige werkomgeving is een vereiste en vakbekwame medewerkers zijn daarbij uw grootste goed.

Particulieren

Bang voor bliksem? NAB kan een groot deel van die angst wegnemen! Als particulier wilt u natuurlijk ook een duurzame, werkende en gecertificeerde bliksembeveiligingsinstallatie. Veel mensen denken dat een bliksemafleider bedoeld is om de bliksem aan te trekken. Dat is niet waar. De bliksemafleider zorgt ervoor dat de bliksem die toch al zou inslaan, een voorspelbare en dus veilige route naar de aarde kan nemen. Onze ervaren monteurs en inspecteurs zijn gevestigd door het gehele land, zij kennen hun regio en kunnen dus snel en kostenbewust ter plaatse zijn.

Certificaten

Vanzelfsprekend omdat wij voor het beste gaan

Kwaliteit, arbeidsomstandigheden en milieu staan bij NAB hoog in het vaandel voor zowel onze opdrachtgevers als de eigen organisatie. We willen de beste kwaliteit binnen ons werk leveren. We laten ons door onafhankelijke instanties beoordelen waarmee we een graadmeter hebben voor onze basisprocessen om zo continue te kunnen blijven verbeteren. Voor een optimale kwaliteit voeren we zelf ook regelmatig interne audits uit. NAB Bliksembeveiliging is o.a. gecertificeerd voor: ISO 9001:2015, de veiligheids Checklist Aannemers VCA* 2008/5.1 alsmede voor de BRL 1201:2016

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Heeft u een vraag of wenst u meer informatie? Wij adviseren u graag.
Neem geheel vrijblijvend contact met ons op zodat we u verder kunnen helpen.
010 - 292 76 26   info@nab-bliksembeveiliging.nl

BEKIJK ONZE FILM

Back To Top